topbella

Sunday, May 20, 2012

~ Jodoh Itu Rahsia Allah ~

Allah SWT telah tetapkan siapa jodoh kita. Walaupun kita berkawan lama dengan kekasih kita, tapi tidak semestinya dia adalah jodoh kita. Banyak halangan dan dugaan yang telah saya alami. Berkawan 10 tahun, tidak semestinya dia adalah jodoh kita. Itu sudah tertulis. Sekuat mana kita setia, sehebat mana kita merancang, selama mana kita menunggu, sekeras mana kita bersabar, sejujur mana kita menerima kekasih kita.. Jika Allah SWT tidak menulis jodoh kita bersama kekasih kita, kita tetap tidak akan bersama dengannya.


Wednesday, November 23, 2011

blogger yg sakai....upppssstt!!!!

muahahhahahaa pape hal..mari kita GOLAK kuat2 dulu... actually aku tak pasti nak buh title apa kat entry ni... tp aku SUKO buat citer ni... tak kisahlah korang suko atau sebaliknya... Muahahahaha (GOLAK laiii.....)

kekdahnye, aku semakin hari semakin MUAK dgn beberapa citer kat BLOG yang ntah betol ntah tak. setahu aku..byk jugak yang tak betolnya dari yang betol... terpk2 jugaklah, apa yg sebenarnya nak ditonjolkan oleh penulis blog tersebut....dia buat org sekeliling dia mcm Lembu jer... Bodoh Bangang tak tahu pape... tak tahunya pembaca pon ada IQ yang lebih jauh tinggi dari dia yang tak sekolah tinggi tu.( mmg sekolah tak tinggi tapi action kena lebih biar nmpak cerdik, mcm org balajaq tinggi....) akai ada... tp lupa... org2 disebelah kiri kanan dia tu... ada jugak yg xleh dipercayai. hahahaha....
menunjuk2 : adalah konsep biase dlm fesbuk atau blog... nak tunjuk tu, nak tayang ni... hang kaya... hang beli tikar zam2 ala kazam.. hang beli itu, hang makan itu, makan ini.... semua nak habaq, semua nak share. RIAK laa...tak paa lah sbb aku pon tak kesah hang nk makan apa, duit hang....sbb dulu hang MISKIN TEGAR, skrg dh kaya..mmg HARUS lah hang menimati semua tu.

tp yang merusuk2 jiwa aku ni.... byk sgt penipuan dlm hidup penulis blog ni...
SATU : org kawen, hang nak kawen... tapi perkahwinan hang sgt2 meragukan.... HAHAHAHA...aku malas nak pnjang2 citer yg aku tak tahu, tp aku PASTI ada yg tahu...hahaha sbb kbr2 angin ada yang penah check daftar nikah dorang Pej Agama 'TUUUUUUT" tp tk wujud nama dorang...
DUA : org beranak...hang pon beranak tp.... LAWAK la hang ni... 7-8 bln peknen buleh plak hang duk mencangkung bagai... tak de rupa pun ngandung.... org peknen ni...setahu aku laa... BERSERI-SERI...mcm bunga morning glory... kalau hang tgk tb...( umah hang tentu ada flat screen kan..? ;p) pembaca berita yg peknen, kita akan nmpak dia peknen wlpon tak nmpak PEROT dia. yelah...dari bahu, breast...ia akan menunjukkan susuk badan/body org peknen... bontot pon sama.... gambaq dia pulak... mcm SAKAI aku tgk... PEKNEN yang sgt MENGKAGUMKAN..takde nak nmpak semua tu...
yang best tu tetiba beranak... nama pon anak org kaya, HARUS lah kluaq kat spital swasta mahal2 kan... alkisahnya... takde jugak nama beliau dlm daftar bersalin kat SPITAL yg dimaksudkan... hahahaha....lawak kannn... hang berguraulah ni..tkper2..kami suka baca citer hang.... lawaklah lagi...kami baca lagi... dlm hati duk pikiq2 jugak la...hang ni desperado sgt kaa? duk buat citer mcm2 utk naikkan bayaran blog hang... mungkin lah jugak...sesuai ngan ada org habaq...maintanance umah hang bertunggak2 tak berbayaq... hai pelik lah rasa..takkan org kaya mcm hang leh jd papa lak kan... DUSTA org2 ni... tak baek betol...fitnah tu DOSA...!!!

yang bagus jugak... takde lah hang nak tanyang muka hang kat BED spital dgn tag2 tangan baby dan ibu, surat beranak..benda2 penting yang sepatotnya org yang suka MENAYANG mcm hang, tayang laaa.... ni kuaq2 pusat anak dah kering mcm dah smggu lebih jer... RUPA tkde lak rupa hang berdua...
~apalah malang anak itu, diperkenalkan ke dunia ini dgn cara begitu...~
rupa org bersalin pon takde... hahahaha... org bersalin ni CIK KAK oi... nmpk jer muka PONAT...pucat..kagum tgk hang sihat sejahtera...hehehehe...tmbah2 ngan citer dlm pantang hang...lagi lah lawak... penah dgr sorang KAKAK berkata... "nak bodohkan org, tak sedar..diri sendiri ditonjolkan sbg BODOH, malah berganda lebih dr org yang nak dibodohkan..."
bukan JELES.... bukan DENGKI...
takde sedara pon dgn makhluk ni...tp... kesian... SGT2 KESIAN...

org lain... sama jugak mcm dia...penah berdose, penah jahat... tp semua nak kembali ke pangkal jalan... yang aku tgk dia dia..duk takat tu jer... KESIAN lagi...
takde ruang langsung nak muhasabah diri...aku takot masuk paper jer.. duk umah tinggi2 tu terbalik mcm highland towels ker...nauzubillah...

* masih sgsi... ada yang kata dia dia penah habaq kat jiran, kwn2 ada penyakit takleh beranak.... Hurmmmmmmmmmmm....
*apa salah bgtau jer kat org hang amik anak tu kat Felda *tuttttttt* dan nk bela... ada org marah ker..?
ada org nak saman hang kerrrr.....
adoyaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Tuesday, October 11, 2011

Dahulu

lagu dari Wiz Glare ni best sangat..layan la lagu dia..budak 2 orang ni couple..dorang dari singapore..sweet couple dorang nih..yang perempuan tu nama dia Sheila..yang laki tu nama dia Bunny..slalunye lagu2 dorang ni Bunny yang compose..mmg talented la dorang ni..cume x produce kat Malaysia jer..kalo x, msti malatoop mak jemah oii..huhu..layan la lirik ni..ni salah satu lagu dorang..tajuk dia Dahulu..

~Dahulu~

Dahulu engkau, mencintai diriku ini
Menyayangiku dan bermesra bersamaku
Kau berubah dipertengahan percintaan kita
Tak ku sedari hingga ku ternampak

Bila aku yang mengalah
Ku takut kau dipermainkan cinta
Semua kulakukan hanya untuk percintaan kita
Telah dideraikan

Yang kuinginkn hanyalah dirimu
Yang kusayang hanyalah padamu
Tetapi aku sudah tak terdaya
Sakitnya hatiku

Sayang, mengapa begini
Kau lukai hati yang lemah tanpamu
Hati ini kau sakiti
Hati ini kau dustai
Hati ini yang menyayang dirimu

Takkan ku campak marah kepadamu
Sebagai cinta yang hadir dihatiku
Demi bahagia aku yang beralah
Hanya keranamu
Oh sayangku / Yang kucinta dahulu

Monday, October 10, 2011

Khas Buat Insan Yang Bernama Kekasih

"Jangan pernah menyentuh hidup seseorang kalau itu hanya akan menghancurkan perasaanya. Jangan pernah menatap matanya jika semua yang kamu lakukan hanya bohong. Hal yang paling kejam adalah membiarkannya jatuh cinta sementara kamu tidak MENCINTAINYA."


bestkan entry kat atas tu..memang seronok kalau ada yang mencintai kita..tapi orang yang mencintai kita tu betul betul sayang kat kita tak? hal yang paling sakit sekali kalau kita je yang kejar orang yang kita suka..tapi dia?? buat x endah je ngn kita kan.. seronok kalau tengok orang lain bahagia..sedangkan kita, masih terkejar kejar atau tercari cari lagi orang yang betul betul ikhlas menerima kita seadanya.. bagi aku, x salah kalau nak mencintai dan menyayangi..tapi biar berpada pada..mmg sakit kalau kita saje yg mulakan setiap kata kata.. sebab kita kan wanita..hati wanita ni kan lembut..macam tisu..so, kalau tersentuh tu, mesti akan menangis..so, buat pilihan yang tepat ye kalau nak cuba sayang seseorang.. pikir baek2 sebelum menerima orang yang kita kenal..kawan biar beribu..berkasih biar satu..peace yawww..

Wednesday, August 17, 2011

dugaan bulan puasa yg sgt hebat utk saye......... =)

saye masih lagi boley senyum.........=)
~assalammualaikum......da lame rase nya jari2 ni x singgah tgk jenguk kat blog kesayangan ni..maklum la....mood nk menaip tu jrg skali dtg...tp harini..18.08.2011...teringin sgt nak kongsi ngan korg2 yg rajin singgah...hurmmm...HATI SAYA MCM KACA rupenya.....cepat sgt pecah...sekarang ni tgh cube nk kutip balik KACA2 tu nk cantum utk jadi kan KACA yg cantik balik..mampu ke??insyaAllah dgn sokongan kwn2 n akak yg baik..saye mampu....sbb ape jadi kaca?xsuke nk buruk2 kan org,...tp knp ade je yg suke bukak mulut cerite bukan2 pasal org lain....knp???sbb mulut org...saye jadi tertekan....sgt2 tertekan....ye tawu awak(sipolan yg bwk mulut)knal saye...tp xperlu la baik sgt nk cerita bukan2 pasal saye....bulan2 puasa pulak...dpt ape awak cerite buruk saye??awak(sipolan ni lelaki) ngaku pulak kat org tu yg awak pakcik saye??ape org tu nk pk??"owh..pakcik alyn ni buruk2 kan alyn..kate pakcik"????lancang mulut awak ye cerite pasal saye...saye bukan ARTIS pon yg awak nk reka2 cerita...xeffect ape2 pada dri saye...tp saye agak ade rasa sikit malu bile org tu kate "pakcik buruk2 kan anak sedare" aduh!tamparan hebat tu awak....awak nk bercerita tu tlg la tgk pandang2 jeling2 kiri kanan...sekarang ni sbb mlut awak...saye hilang "kwn" saye...die da xmcm dlu....da xsuke nk guraw2 ngn saye lagi..sbb kan mlut BAIK awak tu wahai yg mengaku pakcik...xpela...mungkin "kwn" saye tu masih terkejut dgn cerita rekaan awak...slagi "kwn" saye tu still contc saye..saye xkesah....saye tetap dan masih boley senyum....awak fitnah saye...bulan2 puase...smoga awak akan mendapat kebahgiaan...saye tetap doakan awak yg baik2 walopun awak da buruk2kan saye...smoga doa org2 yg ditindas akan termakbul...saye da maaf kan awak wahai yg mengaku pakcik saye...=) kpd "kwn" saye...saye terime ape je anggapan awak....sbb awak berhak menilai....yg buruk tetap dr saye...yg baik...sume dtg dr Allah S.W.T.........

Thursday, April 21, 2011

~~friendship poem ~~

hearts......
when you're not here to share my days and nights,
my life is so incomplete, 
for you are my heart my soul,
The 'oneness' i had known to seek,

without you..i merely exist from day to day ,
with you i know that i will find ,
all that i have been searching for, 
my completeness, my internal peace of mind

you are the keeper of my dreams, 
stand beside trough thick and thin, 
trough all that life will throw our way, 
knowing that this special day we share, 
will guide us, each and every day, 

this journey was started long ago, 
before this time and place, 
the journey of completeness,
as two hearts and soul embrace,

forever is what i want with u, 
for the search is at an end, 
our hearts have found each other, 
as lovers- as soulmate- as friends.

Monday, April 18, 2011

::: teman, sahabat, kawan..yg penting...gila2..n aku rasa yg paling aku syg,,,muah2!! :::

una cayunk!!
#~~Nurul Husna Zulkifli~~(paling tua antara kami kot)..ngeh2..jgn mara syg...paling kakak antara kami yg gurlgurl ni lah...hehe...yunk..aku syg hang smp mati taw...susah sonang aku..hang bnyk taw..sume pasai aku pon hang taw..same gak ngan aku...ingt!!apa jadi...hang ada aku..aku ada hang...(ku ada kamu)hehe...lap u much2!!#





ida dodot!!
#~~Nor Saidatul Syahida Salleh~~(tgh2 kot)ngeh2..aku panggil die dodot cendodot..hakhak...kesayangan aku jugak ni...teman baik jht..(bnyk ke yg jht tu??)haha..jgn mara yunk..ko pon..aku nangis ke..gelak ke...ko yg taw...jerit2 kat tlinga ko...hhaha..jgn la bosan ngn aku ea??syg ko smp mati!!lap u manyak2 jugak!!#

farah cayunk mucuk!!
#~~Farah Nadzirah Mohd Zin~~(paling kecik antara kami sbb bday bulan 11 nun)ngeh2..weehh farah..hang taw dak aku syg hang??haha..klise gile ayat aku..hehe...tq manyak2 sbb bg aku pinjam tlinge ko aritu,,,haha,,,aku da xde hutang hang apo2 dah kan??yes!!da clear..hakhak...ko pon...aku syg gak smp bile2...gado dlu2..lupain ya neng,,,,ngeeee #

  
che mong ku yg comei!!  

#~~ Nor Syahira Othman~~(sorry kalo aku silap eja nama ko ea) name gelaran die "che mong" mcm amne leh lekat name tu??haha..sbb muke die cam kucin...eleh2...comei ja...weehhh..aku syg ko jugak taw..xmo putus kwn ea??muah2!!lap u ketat2!!#

nuha ngek!!heeee



#~~Nuha Hamzah~~(name ko la paling senang aku nk ingt...pendek je..heee)ngeh2...makin hari aku tgk ko ni da makin cantik ni...hehe..comei ja aku tgk..aku syg ko jugak taw..kwn smp mati ea...da smp seru jodoh...jgn lupe jemput aku yg jauh nie...lap u padat2!!!#


yanner ngokngek,,haha!!
 #~~Nurul Azian Nordin (kalo silap eja..jgn mara haaa..hakhak)ngeh2...ko ni..asal kitorg lepak..mesti ko xde...tu la...bz bebenor haa..same gak la mcm kwn2 lain...syg smp bile2,,,,jgn lupain kenangan kite sume ea??#

hero2 ku...raja fakhrul fadhli(gebusss)& mohd fadhli aris(moks)!!!
#~~this is my hero..eh2...silap...our hero...hakhak...utk korang due org ni...smoga success haaa...da bjaya or da nk kawen,...jgn lupain gue ya..syg korg banyak2!!#

korang panggil aku ape haaa????


#~~ ini dr aku (shazwani azlin shaiful bahri) utk korg2 kwn2 aku yg paling aku syg...trima kasih sbb paham n sudi kwn ngn aku...haha...nk wat ayat sedih boleh??hikhik...maaf kalo aku lom mmpu jadi kwn yg tbaik utk korg sume...tp aku akan cube ye..walopun aku jauh(tetibe ayaq mata aku kuaq pulok)..aku harap sgt korg xlupekan aku...aku masih perlukan korg..syg korg smp mati...syg ketat2..padat2..sendat2..haha...true frenz until the end!!#
<<sekian dr aku>>

kwn smp bile2!!

About Me

My photo
alor setar, Malaysia
very2 simple person.. sape yg knal aku taw la yeeee ~mudah tersentuh dgn crita2 sedih.. ~mudah menyayangi & sgt suka disayangi ~kuat mkn...haha...gemok!!
 
~AlynSayangEpisod~© Dise├▒ado por: Compartidisimo